Opening (verslag)

Met het onthullen van de naam op de voorgevel door wethouder Jan Jenneskens en architect Jac Smits is zondag 2 juli Nève de Meister officieel geopend. 

Afbeelding met buitenshuis, kleding, gebouw, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

De bouw van een bijzonder project is afgerond. De blik wordt nu weer gericht op de doelen waarmee het allemaal begon: 

  • De senioren zo lang mogelijk in Geijsteren laten wonen. 
  • Een plek creëren waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Zowel binnen (in de gezamenlijke huiskamer) als buiten (in de tuin).

Oftewel: Bijdragen aan de leefbaarheid van Geijsteren.

Jac nam ons nog even mee in de geschiedenis van het project en de wethouder strooide met complimenten. 

De dames van Kei Gezellig waren speciaal voor de opening weer aan het repeteren geslagen en zorgden, zeker met de door Marie-José speciaal voor deze gelegenheid aangepaste tekst van het lied “Het is weer voorbij die mooie zomer”, voor een mooie muzikale omlijsting. 

Afbeelding met kleding, persoon, schoeisel, person

Automatisch gegenereerde beschrijving

De sfeer was, op zijn Geijsters, lekker ongedwongen. En ja, het was natuurlijk handiger geweest als ik in de uitnodiging had aangegeven hoe laat het officiële gedeelte zou beginnen. Maar ja, hoe laat wat dat? Komt de wethouder nou om 13.30 uur of toch om 12.00 uur? De dames die ons weer hielpen met het drankje en het hapje (heerlijke cake trouwens) misten papieren bekers, schalen en nog meer van deze, bij een opening, toch wel handige zaken. Ook dit werd door hen weer snel geregeld. Op z’n Geijsters. Gewoon samen alles oplossen. 

Dat blijft voor het bestuur het belangrijkste woord. Zowel terugkijkend als met een blik op de toekomst…. Samen

De leden van de inrichtingscommissie en de tuincommissie die ons adviseerden en veel voorwerk verrichtten. De mensen die ons hebben geholpen met het monteren van de keukens. De mensen die hebben geholpen met de sloop. Oftewel, alle vrijwilligers waar we steeds op konden rekenen. En natuurlijk ook de bedrijven die nooit moeilijk deden en altijd bleven meedenken. Samen!

Samen verder bouwen. Samen met de bewoners, samen met initiatiefnemers zorgen voor mooie, sociale activiteiten, samen met alle Geijsternaren.