Huurders enthousiast

Op 1 augustus hebben de eerste huurders van het wooncomplex Nève de Meister in Geijsteren hun sleutel in ontvangst genomen. In een hele gezellige sfeer werd er nog even teruggekeken op dit, voor Geijsteren, unieke project. 

Van de aankoop van het gebouw van de voormalige basisschool tot de oplevering als wooncomplex (met 5 levensloopbestendige appartementen) zijn er jaren verstreken. Jaren waar eerst achter de schermen druk is gewerkt tot het laatste jaar waar er, voor iedereen duidelijk zichtbaar, meters werden gemaakt. Meters, die met dank aan de lokale ondernemers en de vele vrijwilligers uit Geijsteren, tot dit mooie resultaat hebben geleid. 

De klus is nog niet geklaard. Er is op dit moment nog geen budget voor de inrichting van het buitenterrein en de algemene ruimte. Het bestuur van de stichting heeft hiervoor diverse subsidiemogelijkheden onderzocht en is hierover met verschillende partijen, waaronder de gemeente Venray, in gesprek. 

Ofschoon de huidige huurders dit jammer vinden snappen ze dat het nog even zal duren voordat ze gezellig in de tuin kunnen zitten en in de gemeenschappelijke ruimte hun kaartje kunnen leggen of hun krantje kunnen lezen. “Als het maar geen jaar duurt.” Deze opdracht aan het bestuur is duidelijk. Nog meer meters maken is de boodschap.