Jac

In de update van deze week geeft onze voorzitter Jac aan hoe hij bij dit project werd betrokken en gaan we dieper in op de kwaliteiten van de Geijsternaren. 

Jac stond, als voorzitter van de werkgroep die in het kader van het gemeentelijke beleid “Schoon door de poort” de mogelijkheden van het gemeenschapshuis in kaart bracht, aan de wieg van het wooncomplex Nève de Meister. Vanaf het moment dat de basisschool leeg kwam te staan is deze werkgroep namelijk bezig geweest om dit gebouw voor de Geijsterse gemeenschap te behouden. Het werd, gestart in 2015, een project met kleine stapjes en een lange adem. Precies iets waar Jac van houdt. Hij bijt zich graag ergens in vast en zoekt de uitdagingen op. Nou, die waren er genoeg. Jac kon dus helemaal losgaan. 

Als voorzitter van de werkgroep werd hij ook voorzitter van het bestuur van de stichting Nevè de Meister. Een stichting die moest worden opgericht om de goedgekeurde plannen ook werkelijk te kunnen uitvoeren. Om het gebouw ook in de toekomst voor de senioren “veilig te stellen” werd er namelijk voor gekozen om de appartementen te gaan verhuren en niet te verkopen. Als Jac, met een goed gevoel, terugkijkt op de afgelegde weg dan zou hij maar één ding anders doen, namelijk meteen starten met een 5-koppig bestuur. Hierdoor zou het werk beter verdeeld kunnen worden. Dat zou, ook voor de andere bestuursleden van het eerste uur, fijner zijn geweest.

Oproep 1: Het gebouw wordt donderdag 14 juli opgeleverd. We willen dan ook graag op zaterdag 16 juli met jullie als een witte tornado de bouwstof te lijf. Als je (m/v) ons hiermee wilt helpen is het fijn als je dit Harrie (harrie@vkreij.nl) even laat weten. Spontaan komen mag natuurlijk altijd! Neem je dan ook zelf je emmer, spons en zeem mee? Er zijn namelijk ook heel veel (hoge) ramen die gewassen mogen worden. We willen graag om 9.00 uur beginnen.

Oké, dat was stelling 1, maar hoe zit het met stelling 2? Hoe creatief is Geijsteren? 

Dit is een foto van het oude logo van de basisschool. 

Oproep 2: We willen dit graag terug laten komen in het nieuwe logo van Nève de Meister. Ga uit je dak. Met pen en papier, achter de pc, met viltstiften of Wasco. Het maakt niet uit. Stuur dit naar mij (secretariaat@nevedemeister.nl) (maak een foto of stuur het op de pc gemaakt bestand) en leg even kort uit wat het verhaal achter je logo is. Zie het als wedstrijd met “eeuwige roem” als beloning. Je ontwerp zal namelijk op elke publicatie van de stichting te zien zijn.